Потокът от  туристи пълни хотелите и къщите за гости  още

...
Потокът от  туристи пълни хотелите и къщите за гости  още
Коментари Харесай

Близо 5000 туристи ще празнуват Великден и Гергьовден в Община Хисаря

Потокът от  туристи цялостни хотелите и къщите за гости  още от първи май, само че по-голяма част се очакват  през днешния ден и в петък, който е първия неработен ден. 

Хисаря е известна  освен със своите лечебни минерални извори от епохи, само че и с богата история, която притегля голям брой туристи всяка година.

Хисаря е първият спа курорт в България, още от далечната 1882 година и продължава да поддържа имиджа си на балнеологичен курорт, като посещаващите я туристи комбинират ползотворната отмора с разнообразни спа процедури, коментират  хотелиери.

От античните руини и лечебни минерални извори до еко пътеки и културни събития община Хисаря предлага по нещо за всеки. За празничните дни от Община Хисаря оферират и  интересна и богата културна стратегия.

На 4 май, от 16 часа  с великденска програма  посетители ще  посрещат в  “Дом на традициите ”, с. Старо Железаре. В програмата са галерия и конкурс за великденско яйце, кулинарна галерия, фолклорна стратегия и галерия с ръкоделия на Събка Мустакова.

Гласът на България Петя  Панева ще поздрави с Великденски концерт на 5 май от 11.00 часа на площада пред НЧ „ Иван Вазов “ жителите и гостите на града. 

Любопитната галерия " Техниката към нас, по време на националната власт "! може да бъде прегледана в Археологически музей – Хисаря. 

На 6 май от 10 часа в с. Старосел ще бъде показан театър - възстановка, отдаден на 148 години от Априлското въстание и присъединяване на староселци в него.

Гостите на община Хисаря ще намерят разнообразни занимания. За разлика от други  курорти в община Хисаря туристите могат да открият голям брой занимания и преживявания, които дават отговор освен на разнородните ползи, само че и на другия бюджет, с който разполагат. От спокойни преходи и пикници наоколо до града, през сантиментални разходки  в красивите градски паркове Хисаря предлага съвършената среда за релаксация и презареждане.

Любителите на историята и на античните митове ще открият нови прекарвания край емблематичните „ Камили “, през реставрираните Римски терми, или посещавайки  тракийските гробници около  Старосел.

За последователите на модерното изкуство, само че и на традициите село Старо Железаре предлага завръщане в предишното. На няколко километра от град Хисаря може да посетите единственото Арт-село в България и паралелно с портретите на Маргарет Тачър, Фидел Кастро и героите от Междузвездни войни и Карибски пирати да се запознаете с неговите поданици. Да видите  Дома на традициите и да се потопите в живота на старожелезарци.

И в случай че сте пътешественици по дух – пътят ви води към Старосел, за чаша вино, а по-късно към розовите градини по пътя за Красново, а оттова и към дребното село Кръстевич, в полите на Средна гора.

А в случай че не сте съумели да го извършите за тези празнични дни, то община Хисаря ще ви чака целогодишно, дават обещание от общинска администрация и туристическия бизнес в общината.



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР